Wednesday, September 28, 2011

Rahsia Vita-lea Yang Patut Anda Tahu...

Vita-lea adalah multivitamin dari Shaklee yang telah 90 tahun berada dalam pasaran dan telah menjalani sebanyak 349 ujian yang melibatkan kualiti, keaslian dan keberkesanan setiap kali produk ini dikeluarkan.

Sebelum mengenali Shaklee saya anggap semua multivitamin adalah sama, tanpa melihatkan kandungan yang tertera di label botol. Melalui artikal yang ditulis oleh Donovan Baldwin mengenai perbandingan Vita-lea dengan multivitamin yang ada di pasaran ini saya rasa wajar untuk anda cuba sendiri kehebatan Vita-lea ini. Jika benar apa yang ditulis oleh Baldwin kitalah yang beruntung kan ?!

Meh tengok...

Beta Carotene Shaklee (2 kali lebih baik) kerana ia berbentuk 'release' iaitu bertukar menjadi vitamin A sekiranya badan memerlukan sebab sekiranya ia terus bertukar menjadi vitamin A ia akan menjadi toksik dalam badan. berfungsi untuk memperbaiki penglihatan, pembahagian dan membezakan sel. Ia juga berfungsi mengatur sistem imun dan melindungi sel dari rosak akibat radikal bebas. 

Vitamin C (2 kali lebih baik), ia bertindak sebagai antioksidan yang melindungi sistem imun kita

Vitamin E (2 kali lebih baik) - bertindak sebagai antioksidan istimewanya ia dari sumber vitamin E asli yang punya penyerapan dan penyimpanan vitamin E dengan lebih baik dalam tubuh berbanding sintetik. Ia membantu memberikan sokongan kepada kesihatan hati, prostate, paru-paru, kolon dan fungsi sistem imun.

Selenium  (3 kali lebih baik) ia berfungsi membantu melindungi hati, prostate, paru-paru, kolon dan fungsi sistem imun, ia juga berfungsi menghapuskan toksik dari logam pada tubuh.

Kalsium (3 kali lebih baik) - Seperti yang kita tahu baik untuk tulang dan elak dari osteoporosis. Kalsium juga membantu banyak aspek terhadap sistem saraf dan membantu tubuh menggunakan vitamin D.

Boron (6 kali lebih baik) - Menyelerasakan metabolisme vitamin dan mineral yang diperlukan dalam pembentukan tulang yang sihat

Magnesium (2 kali lebih baik) - Berfungsi untuk mengekalkan fungsi otot dan saraf, untuk memastikan gerakan jantung berada dalam keadaan baik, memberi sokongan kepada kesihatan sistem imun dan membantu memastikan tulang berada dalam keadaan kuat.

Vitamin K (3 kali lebih baik) - Adalah vitamin untuk hati dan ia juga adalah sumber penting dalam pembentukan tulang

Biotin (10 kali lebih baik) - Membantu tubuh menghasilkan tenaga daripada protein dan lemak.

Anda bagaimana? Mahu mencuba? Mahu tahu lagi kehebatan Vita-lea ni? Ia adalah salah satu vitamin yang membantu untuk buat kulit cantik. Nak tahu lebih lanjut ? Mari SMS saya di 012-6816979 atau email di noorazrinnapalil@yahoo.com.my
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...