Tuesday, August 23, 2011

Tiada Lagi Kulit Kering

Bila tiba dipertengahan Ramadhan saya perasan sesuatu pada kulit, iaitu kelihatan kering terutama disekitar mulut, ditambah lagi dengan cuaca yang panas terik hampir setiap hari sepanjang Ramadhan ini. (Tapi hari ini mendung dan hujan sekejap-sekejap). Salah satu faktornya kadang-kadang saya sendiri gagal melengkapkan diri untuk minum sebanyak 3 liter air sehari sepanjang Ramadhan ini. Di tambah lagi beberapa hari lepas minuman kesukaan saya ketika berpuasa iaitu PD sudah habis. Terasa perit kat tekak. Selepas belian PD sampai dua hari lepas, terasa kelegaan pulak. (Tak pasal-pasal!) Berbuka dan bersahur dengan PD, dan mencampurkan ESP sebelum tidur, ikut petua N. Hasilnya tiada lagi kulit kering terutama dikeliling mulut.

Bagi kalian yang kali pertama membeli PD, sila simpan dalam peti sejuk bagi elakkan ia jadi bergentil-gentil jika dibiarkan pada suhu bilik. Bagi yang pertama kali sampai di blog saya ini mungkin ingin tahu apa keistimewaan PD ni, istimewanya adalah ia mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik , membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina, dan paling istimewa ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah. Oleh itu ia sesuai diambil oleh sesiapa sahaja walaupun mereka yang menghidap diabetis.

PD juga sesuai dijadikan minuman ketika anda pulang ke kampung pada hari raya nanti bagi menggantikan minuman isotonik yang biasa kita ambil kerana selain keistimewaan diatas, ia tiada gula dan gas! ibu boleh minum, ibu pun boleh, anak-anak pun boleh!

Jemput Minum Untuk Berbuka Nanti !
Saya untuk dihubungi di talian 012-6816979 atau email di noorazrinnapalil@yahoo.com.my
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...