Tuesday, July 12, 2011

Minuman Isotonik Ketika Cuaca Panas!

Akhir-akhir ini cuaca panas terik buat tekak rasa kering dan sakit, walau dah minum berteguk-teguk air. Sebab itu ramai yang mencari air isotonik untuk mencegah dehydration. Tahukah anda Shaklee juga punya minuman isotonik? Secara amnya ia punya ciri yang sama dengan minuman isotonik lain yang dijual dikedai iaitu mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, tetapi ada ciri istimewa yang tak ada dari minuman isotonik lain iaitu :-
  1. Tidak bergas
  2. Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina
  3. Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.
  4. Ia juga sesuai untuk semua dari kanak-kanak terutama ketika demam atau cirit birit
  5. Sesuai juga untuk ibu mengandung dan menyusukan bayi 
  6. Sesuai juga untuk penghidap diabetis kerana ia tidak menganggu kestabilan gula dalam darah.

Cara Menyediakannya hanya campur dengan air masak mengikut selera anda, tetapi saya lebih suka bancuhan yang tidak terlalu pekat atau terlalu cair. Orang kata 'yang sedang-sedang saje'. Anda juga boleh simpan dalam peti sejuk. Boleh juga dicampur dengan ESP - rasa macam minuman kultur.


Sementara ESP ada offer sehingga 15 Jun 2011 ini, kalian boleh dapatkan sebagai persediaan berpuasa nanti. Untuk siapa ESP ni ?
  1. Untuk ibu yang menyusukan kerana ia membantu melancarkan pengeluaran susuibu, bukankah sebahagian susuibu terhasil dari protein?!
  2. Untuk mereka yang mahu kelihatan jelita tanpa parut jerawat, kerana parut jerawat terjadi kerana sel mati yang tak dapat ditanggalkan disebabkan tiada sel baru yang cukup untuk menggantikan sel mati tersebut. Maka pengambilan protien sangat penting utk pertumbuhan sel baru. Teringat seorang kawan yang amat menyukai ESP dan alfalfa (walaupun tidak menyusukan) sebab katanya rakan-rakan sepejabat selalu bertanya padanya, " Apa rahsia ko kelihatan gebu dan berseri-seri?"
  3. Untuk mereka yang mahu menjaga kesihatan


Untuk pertanyaan sila hubungi saya di talian 012-6816979
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...