Wednesday, July 20, 2011

Mahu Kurus Dengan ESP ?

Hari ini bertemu seorang teman yang menyatakan paha makin mengecil selepas mengamalkan pengambilan ESP yang di campur Performance Drink setiap pagi. Secara teorinya memang ESP membantu bagi mereka yang ingin menguruskan berat badan kerana:-
  1. Tidak mengandungi kolestrol dan laktosa secara tak langsung baik untuk jantung kita
  2. Mempunyai Indeks Glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah yang optimum. Apa itu Indeks Glisemik (GI)? GI menempatkan kedudukan karbohidrat berdasarkan impaknya terhadap paras gula dalam darah. Karbohidrat yang memecah dengan cepat mempunyai GI yang tertinggi manakala GI yang rendah pula memecahkan gula dengan perlahan-lahan sambil membebaskan glukos ke dalam sistem badan. Mengekalkan paras gula dalam darah yang rendah amatlah penting dalam mengurangkan berat badan dan kesihatan jangkamasa panjang bagi mengelak diri dari diabetis.
  3. Ujian klinikal menunjukkan ESP terbukti mampu mengekalkan ketahanan tenaga lebih lama dan konsisten dari dari Instant Protein Soy Mix (food) dan pengambilan karbohidrat semata-mata, kesannya kita akan lebih bertenaga untuk melakukan aktiviti harian. Melakukan aktiviti dengan aktif mampu membabar lemak.

Kalian berminat untuk mencuba? hubungi saya di talian 012-6816979 atau email saya azzrra4ever@yahoo.com.sg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...