Wednesday, July 13, 2011

Kisah saya dan ESP

Energizing Soy Protein atau ESP banyak membantu saya melengkapkan 'MISI PENYUSUKAN BAYI SELAMA 2 TAHUN' tapi misi saya 'terlebih' sudah! Sehingga sekarang umur 3 tahun dia masih 'mencari' ketika mahu tidur waktu siang. Seperti biasa bila bayi dah bukan bayi (2 tahun sudah kanak-kanak ye!) proses mengeluaran susu menjadi semakin sikit. Tapi gabungan ESP dan alfalfa membantu proses itu, selain mengamalkan vitamin-vitamin lain. Walaupun tak semeriah dulu, tapi bolehlah dari tiada...he!he!
Selain tu ada satu rahsia besar, gabungan ESP atau jus buah dan alfalfa yang di ambil ketika perut kosong membantu untuk kita buang air besar. Tetapi kena minum byk air masak.

Mungkin ada yang tertanya-tanya, adakah kita cukup protein setiap hari, boleh tengok kat bawah ni.
Kredit
1. Kulit wajah yang kusam?
2. Wajah penuh dengan tompokan bekas jerawat yang hitam?
3. Bekas gigitan nyamuk yang akhirnya menjadi kudis dan meninggalkan kesan ?
4. Rambut sering gugur?
5. Lemah dan tidak bertenaga?
Ini adalah makanan utama dalam program Shaklee. Amat penting dalam diet harian kita. Ia merupakan minuman berkhasiat, sumber lengkap protein secara biologi yang bermutu paling tinggi yang dihasilkan dari kacang soya. Ia memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.

Soy Protein Shaklee mengandungi 14 gram protein soya semulajadi yang baik pada setiap hidangan. Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.

Soy Protein tidak mengandungi kolesterol dan laktosa. Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya. Produk Protein Soya ini adalah sumber-sumber kalsium dan zat besi yang baik. Selain itu ia tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.

Mahu mencuba ESP- hubungi saya di talian 012-6816979-kos pos percuma sehingga 15 Julai 2011
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...