Tuesday, July 26, 2011

Gabungan mantap.....

ESP dan PD adalah gabungan mantap untuk persediaan menjalankan ibadah puasa. Anda boleh mencampurkan keduanya, atau asingkan keduanya dan nikmati dengan cara berbeza. Sejuk atau panas! Oppp! ESP perlu dibancuh suam, bagi elak kandungan proteinnya mati. Sesuai untuk berbuka atau bersahur.Terutama bagi ibu-ibu yang menyusukan bayi.
Kurma dilupa jangan ! Sebab kurma itu istimewa. Kredit
Nabi Muhammad SAW bersabda: "Rumah yang tidak ada kurma di dalamnya, akan menyebabkan penghuninya kurang sihat".

Nabi Muhammad SAW bersabda: "Berilah makanan kurma pada wanita yang hamil sebelum dia melahirkan, sebab yang demikian itu akan menyebabkan anaknya menjadi seorang yang tabah dan bertaqwa (bersih hatinya)".

Abu Abdillah berkata: "Buah kurma adalah salah satu buah yang berasal dari syurga dan dapat mensirnakan pengaruh sihir".

Abu Abdillah berkata: "Orang yang memakan 7 buah kurma yang baik sebelum sarapan, maka pada hari itu dia tidak akan tertimpa racun, sihir dan tidak diganggu syaitan".

Imam Ja'far Ash-Shadiq berkata: "Barangsiapa memakan 7 buah kurma yang baik, maka cacing-cacing yang ada di perutnya akan mati".Hubungi saya di talian 012-6816979 atau emailkan pada noorazrinnapalil@yahoo.com.my
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...