Wednesday, April 13, 2011

Ubat Tahan Mengantuk Saya

Kerapkali kena memandu sendirian untuk tugas-tugas luar kadangkala datanglah si mengantuk. Apatah lagi bila perut penuh dengan karbohidrat, memandu bersendirian disamping waktu tengahari. Memanglah tersangatlah mengantuk......
Sejak mengenali B Compleks Shaklee, selalunya memang saya bawa sebotol Shaklee dalam handbag. Sebelum memulakan perjalanan saya akan ambil B compleks beserta air masak secukupnya.

Mengapa B Compleks?

Kerana fungsi utama B Compleks adalah untuk metabolisme protein, lemak dan karbohidrat. Ini bermakna apa yang kita makan akan ditukar mejadi tenaga. Kesannya kita akan jadi lebih bertenaga. Pengambilan air yang mencukupi juga adalah perlu untuk membantu proses metabolime ini.

Apa istimewanya B Compleks Shaklee ni?

* Ia mempunyai sistem penyerapan Bioaktif Berpaten iaitu asid folik yang terkandung didalam B compleks ini sebenarnya tidak mudah diserap oleh badan dengan mudah. Oleh kerana itu Shaklee telah mencipta selaput asid folik yang unik untuk menjadikan zat itu lebih mudah diserap oleh badan

* Mengandungi Kesemua 8 jenis vitamin B yang diperlukan termasuk biotin iaitu sejenis komponen vitamin B compleks yang banyak syarikat pengeluar vitamin tidak sertakan kerana harganya yang sangat mahal.

*Berbentu tablet yang mudah ditelan


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...