Thursday, April 21, 2011

Rahsia Penyusuan Susuibu Kini Ada Dalam Tangan Saya...

Anda dan saya adalah ibu bekerjaya tetapi masih tetap mahu penyusukan bayi anda secara ekslusif tanpa bantuan susu formular? Secara peribadi saya mengakui sebenarnya memang mencabar untuk meneruskan penyusuan ekslusif kepada bayi anda. Tekanan kerja dan persekitaran yang tidak mesra dengan menyusuan susuibu kerap membuatkan saya rasa 'down'. Tapi akhirnya saya berjaya melalui tempoh penyusuan ekslusif selama 6 bulan dan seteruskan melengkapkan susuibu bersama makanan pejal hinggal bayi berusia 2 tahun.
Saya berkenalan dengan Shaklee ketika bayi berusia setahun setengah, sejak itu dan sehingga kini saya masih setia bersama Shaklee.
 
Terkini, Puan Pengetua GBS telah mencipta formular sifir untuk meningkatkan susuibu bersama produk Shaklee yang di beri nama TRIPPLE M. Berikut adalah testimoni mereka yang telah mencuba formular sifir :
Mahu tahu formular sifir penyusuan susuibu ni ? Sila dapatkan Pakej Tripple M ini melalui saya, akan saya kongsi Formular Sifir ini bersama anda.
O ye, pasti kalian tertanya-tanya apa bendanya Pakej Tripple M mengandungi vitamin dalam set B, Kalsium@ Ostematix dan ESP (Energizing Soy Protien).
Saya pasti ramai yang dah tahu kebaikan dan kepentingan set B, oleh itu saya ringkaskan ye!
 
Kredit To N
Vitalea@ Multivitamin dengan formula zat besi : sangat perlu demi memastikan tubuh badan menerima semua zat dan vitamin yang penting dan perlu dalam menjami kesejahteraan secara am.

B complex : lengkap dengan 8 kumpulan B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil.

Vitamin C : sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan.

Alfalfa : raja segala tumbuhan, membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu MEMPERCEPATKAN PENGHASILAN SUSUIBU.


Bagaimana dengan Kalsium@ Ostematrix? Apakah kebaikannya?
Dalam susuibu, antara kompisis vitamin yang tinggi ialah kalsium. Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh. Bagi ibu2 yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susuibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu.
Jika perkara ini berlarutan dan si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.
Sebab itu pengambilan sumber kalsium tidak boleh dipandang ringan sama sekali.
Jika perasan ada sesetengah ibu yang apabila melalui menstrual (period) susunya akan merundum...ini disebabkan kekurangan kalsium yang kritikal di saat badan mengeluarkan darah kotor yang perlu disingkirkan.

KELEBIHAN KALSIUM SHAKLEE 
 
Apa kebaikan ESP @ Energizing Soy Protien?

Kompisisi vitamin utama dalam susuibu ialah protien. Protien berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan. Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protien. Selain itu protien dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.
 
KELEBIHAN SOY PROTEIN-VANILLA


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...